Dr. H. Abdullah Sattar, S.Ag.M.Fil.I

Associate Professor, Lecturer at Lecturer at Dakwah and Communication Faculty UIN Sunan Ampel Surabaya, Postgraduate at UIN Sunan Ampel Surabaya. Teaching Focus: Public Speaking. Guiding research for undergraduate and magister students, as well as conducting research collaborations with students and lecturers.  Research interests: Da’wa and Communication

Work experience:  2018-2022, Head of Communication Department at Dakwah and Communication Faculty UIN Sunan Ampel Surabaya 2022 – 2026, Vice Dean III at Dakwah and Communication Faculty UIN Sunan Ampel Surabaya, 1997 – Present, Lecturer at Dakwah and Communication Faculty, Postgraduate at UIN Sunan Ampel Surabaya.

Publications:  Buku : 1) al-”Aarabiyah al-Bashithah juz I dan juz II (Biro Penerbitan Fakultas dakwah), 2) al-Arabiyah al-Manhajiyah juz I, II, III (Biro Penerbitan IAIN Sunan Ampel) , 3) al-Arabiyah li al-Tholabah juz I, II, III (Biro Penerbitan IAIN Sunan Ampel). Jurnal : 1) KiprahDakwahDalamDuniaFilsafat (Jurnal Ilmu Dakwah), 2) Pemikiran Dakwah Yusuf al-Qardawi (Pascasarjana IAIN Sunan Ampel Press), 3) Filsafat Islam antara Duplikasi dan Kreasi (Jurnal Studi Keislaman “ Ulumuna “ IAIN Mataram), 4) Pengaruh Program Acara Percikan Sanubari di Trans TV Terhadap Peningkatan Pengetahuan Ajaran Islam Bagi Masyarakat Dusun Pulo Desa Pulorejo Kecamatan Dawar Blandong Kabupaten Mojokerto (Jurnal Komunikasi Islam Fak. Dakwah IAIN Sunan Ampel), 4) Badan Silaturrahmi Ulama Madura (BASRA) : Dakwah Multi Fungsi (Jurnal Komunikasi Islam Fak. Dakwah IAIN Sunan Ampel)